søndag 23. mai 2010

Space Jam.


Once again, it's time to review another movie!
Denne gangen skal jeg anmelde en film jeg så da jeg var liten. Filmen heter "Space Jam" og filmen inneholder både Michael Jordan (kjent basketball spiller fra Chicago Bulls) og en av de mest kjente tegnefilmfigurene gjennom tidene "Looney Tunes." Filmen er fra 1996 og filmen varer i 1 time og 28 min.

Det spørsmålet som blir stilt nå tenker jeg er: Hvordan ble Looney Tunes og Michael Jordan satt sammen til en og samme film? Det skal jeg fortelle deg. På 90-tallet så ville Nike og Michael Jordan prøve å selge flere Basketball og sports-produkter til barn, og for å gjøre det så skrev de under en avtale med kompaniet som eide Looney Tunes slik at det dukket opp reklamer der både Bugs Bunny (Snurre Sprett på Norsk) og Michael Jordan var med i. Litt etter Bestemte kompaniet som eide Looney Tunes (Warner Bros. for å være mer nøyaktig) og Nike for å lage en film siden produktene nå solgte mer enn noen gang. Slik ble altså Space Jam til.

Filmens plott: Filmen handler om noen romvesner på en planet som bestemmer seg for å kidnappe noen Looney Tunes slik at de kan bruke dem som underholdning til deres fornøyelses parker. Når Looney Tunes'ene senere møter romvesene og blir fortalt om det romvesene har planlagt, så planlegger de en basketball kamp mot romvesene grunnet de ikke ønsker å la seg bli kidnappet så lett. Looney Tunes'ene tror dette blir lett pga. at romvesene er små, men så stjeler de noen talenter fra kjente basketball spillere og blir forvandlet til kjempe store monster-basketballspillere. Looney Tunes'ene søker derfor hjelp fra Michael Jordan (fordi de har hørt han skal være en av de beste basketball-spillerne i verden) slik at de kan ha en sjanse for å slå romvesene (aka. Monstars som de senere blir kalt i filmen når de er monstere).

Filmens plott skal jeg være ærlig å si høres litt lame ut og filmen er egentlig ikke verdens beste heller.
Hovedårsaken for det er at jeg ikke syntes skuespillerne var så flinke til å spille i filmen, slutten var ikke dårlig, men ikke noe spesielt og vitsene i filmen er ikke spesielt gode.
Det som gjør at filmen er i det minste Ok å se på er fordi basketball kampen mellom Looney Tunes'ene og Monstars er underholdene å se på, det er en del kjente skuespillere med i filmen og det er i det minste noen gode vitser med, men ikke alle er like gode + at det er mange kjente Looney Tunes figurer med som Daffy, Bartesam, Per Ulv osv.

Jeg likte filmen da jeg var barn, men etter at jeg ble eldre, så har jeg tenkt en del og den er egentlig ikke en så altfor spesiell film. Filmen er ikke dårlig, men er ikke akkurat en god film heller. Filmen er helst vært å se minst 2-3 ganger, etter det, så er det bare å legge den bort og la heller barna eller barnebarna dine få se den heller.
Jeg gir filmen "OK" (5/10).

tirsdag 11. mai 2010

Nightmare on Elm Street 1


De fleste på 80-tallet husker sikkert godt å ha blitt skremt av Freddy Krueger i filmen "A Nightmare on Elm Street." A Nightmare on Elm Street er en skrekkfilm fra 1984 og er laget av Wes Craven. Nightmare on Elm Street filmene er også en av de mest kjente skrekkfilme serien i historien, men er litt mindre populær en Fredag den 13. filmene. Det eneste spørsmålet som gjenstår er om A Nightmare on Elm Street er en god film. La oss finne det ut.

Filmen handler om noen ungdommer i et nabolag ved navn Elm Street som blir torturert av en psykopat ved navn Freddy Krueger (ordentlig navn: Fred Krueger). Freddy Krueger er en morder i en rød og grønnstripet genser, har et brent ansikt, en hatt og en hanske med 4 kniver på fingrene (ikke tommelen). Freddy Krueger dreper ikke akkurat sine ofre i virkeligheten, men i drømmene deres. La meg forklare det slik: hvis du sovner, så kommer Freddy Krueger og dreper deg. Blir man drept i drømmen, så blir man drept i virkeligheten. Så for all del så bør man ikke sove for ellers blir man drept.

En jente i nabolaget ved navn Nancy (Heather Langenkamp) finner ut om Freddy etter at hun overlever en drøm Freddy var i, og hun bestemmer seg for å ta opp kampen mot morderen. Jeg kommer ikke til å røpe alt filmen har å tilby fordi da ødelegger jeg opplevelsen din til å se filmen, , men jeg kan si så mye at Johnny Depp er med i filmen som en bifigur og dette er forresten den første skrekkfilmen han var i før han ble en virkelig kjent skuespiller.
Freddy Krueger er spilt av Robert Englund og er en virkelig god skuespiller synes jeg og passer perfekt som Freddy fordi jeg synes han er både skummel og morsom i et. Det er nesten som om han er Freddy Krueger. Visste du også forresten at Freddy Krueger ble spilt av Robert Englund i alle 7 "Nightmare on Elm Street" filmene inkl. "Freddy VS. Jason"?

Det jeg liker ved denne filmen er at skuespillerne er ganske flinke og du greier å leve inn i dem å føle det samme som de gjør. Filmen er også passe skummel og man greier fint å leve seg inn i historien.
Det jeg ikke helt likte med filmen var at det var noen personer i filmen som ikke var skildret godt nok, noe som førte til at man ikke brydde seg om de ble drept eller ikke. Moren til Nancy syntes jeg heller ikke var en interresant figur, men Freddy Krueger er den som stjeler showet og han synes jeg er den beste skuespilleren i filmen.

Ellers er filmen god, men ikke verdens beste skrekkfilm synes jeg. Jeg har ikke fortalt deg alt om Freddy Krueger ennå fordi det er fremdeles 6 Nightmare on Elm Street filmer som må anmeldes, så følg med. Filmen anbefales for alle skrekkfilm fans.
Jeg gir filmen "God" (8,5/10).