tirsdag 31. august 2010
Toy Story.
Nå som Toy Story 3 har kommet ut på kino, og at det var 10 år siden forrige Toy Story film, så er det på tide å anmelde både Toy Story 1 til 3 og gi min dom om trilogien.
Før vi begynner, litt backstory:
Toy Story er Pixars første animerte langfilm som er fra 1995. Selve ideen om at leker kom til live når ingen andre mennesker var i nærheten, høres ut og som et merkelig konsept, men fungerer faktisk. Jeg så Toy Story 1 og 2 da jeg var barn. Hvilket betyr at Toy Story filmene har ganske høy nostalgi. Og siden Toy Story 3 nettop har kommet ut, så er tiden inne for å anmelde "Toy Story Trilogien."
Story:
Vi blir kjent med Woody (spilt av Tom Hanks) og de andre lekevennene som for eksempel Mr. Potato Head (som også er en av mine favoritt figurer i Toy Story filmene), Rex, Slinky, Bo Peep osv.
En dag når deres eier ved navn Andy har bursdag, så er de andre lekene redd for å bli byttet ut pga. redsel for nye leker til Andy. Etter en lang "spionasje-bursdag" så har en ny leke allikevel kommet til huset. Lekens navn er "Buzz Lightyear" (Tim Allen). Han blir straks veldig populær pga. alle hans "leke" muligheter. Han kan f.eks. fly, skyte blinkende laser og kan ta karate slag. Noe som er mer enn det Woody kan fordi han har bare en snor som sier minst 4-5 forskjellige ting hver gang man trekker i den.
Etter som tiden går så blir Buzz Andys nye yndlingsleke (noe som Woody var før Buzz kom) og Woody vil ha tilbake sin plass.
Plottet:
Når Andy skal til Pizza-planeten og får bare ta med 1 leke, så ønsker Woody at det skal være han og ikke Buzz. Planen hans er å få Buzz ute av Andys syn, men planen slår feil og Buzz faller ut vinduet. Lekene tror Woody ville drepe/fjerne Buzz og Woody må prøve å overbevise at det bare var et uhell. Han finner Buzz igjen, men så blir de etterlatt på en bensinstasjon på veien til Pizza-planeten. Målet deres er å komme seg hjem igjen, noe som er eltter sagt enn gjort...
Jeg vet det står mye om story og plott, men hadde jeg skrevet kortere, så ville det vært en del med plottet og story du ikke ville fått med deg. Men heldigvis skal jeg ikke røpe mer om plottet enn dette.
Skuespillerne i filmen er gode. De er troverdige og skuespillerne får fram personelighet på alle figurene. Buzz og Woody er soleklart de figurene jeg liker best i filmen. De høres ut som vanlige folk når de snakker og har en fin loving personelighet. De andre figurene er flinke, men hovedfokuset er mest på Woody og Buzz, så du føler at du bryr deg heller mer om Woody og Buzz enn de andre.
Det jeg liker med Woody og Buzz er at når de først møter hverandre er Woody sjalu på Buzz og Buzz tror ikke at han er leke, men en ekte romspeider. Men etter som filmen går, blir de venner og Buzz finner ut at han er en leke. De finner også ut i løpet av filmen at den enste måten for å komme seg tilbake til Andy på, er via samarbeid.
Så må jeg også nevne Sid som antageligvis er den morsomste figuren i filmen. Han er fremstilt som skurken i filmen og ødelegger leker for moro skyld. Når han sier "Com home with me" og ler noen ganger når han ødelegger leker, da bare oser det ondskap av ham. Det er det som gjør at filmen er fremdeles like morsom som da, som den er i dag.
Buzz sin setning "To eternity and beyond" er kanskje et av filmhistoriens mest kjente replikker sagt sammen med f.eks. Jack Nicholsons "Heeeere's Johnny!" fra The Shining. Setningen ble også brukt i Buzz: the Hollywood Quiz (PS2) når det var siste spørsmålsrunde.
Bottom Line: Filmen er en klassiker. Plottet er interessant, figurene er likeable og filmen er underholdene fra begynnelse til slutt og gir deg et smil om munnen hver gang den er sett ferdig. Musikken er flott og er deffinitivt verdt en kikk hver dag, anbefaler filmen på det sterkeste.
Karakter: 10/10 (God)
onsdag 18. august 2010
Inception.
Jeg vet at denne filmen er ganske så ny, men det er et par ting som må bli sagt om denne filmen. Jeg så den for en stund siden så folk har nok roet seg ned med å snakke om den nå. Filmen er regissert av Christopher Nolan som også regisserte de nye Batman filmene (Batman Begins og The Dark Knight).
Jeg skal også passe på så jeg ikke røper så altfor mye i tilfelle du vil se Inception. PS: jeg nevnte filmen i min anmeldelse av "Hook." Inception er fra 2010 og er ca. 2 timer lang.
Filmen handler om en mann ved navn Dom Cobb (Leonardo Dicaprio) som er en veldig spesiell skurk. Isteden for at han stjeler fra banker eller butikker, så stjeler han informasjon fra folks drømmer. Hvordan han gjør det er at han bruker en sånn avansert drømmemaskin, men heldigvis forklarer filmen om denne maskinen, så jeg trenger egentlig ikke si så mye mer enn dette.
Etter at han har nyrlig stjålet informasjon fra en kineser, så føler han at han har gjort mer en nok fordi han vil hjem til sine barn igjen og se dem igjen. Grunnen er fordi han er beskyldt for mordet på sin kone og kan derfor ikke forholde seg hjemme.
Han får plutselig en dag et tilbud for å gjøre en siste krevende jobb som folka han jobber for sier at etter at han har fullført det, kan han endelig reise hjem igjen. Mer en dette skal jeg ikke spolere dessverre.
Leonardo dicaprio er veldig flink til å spille som Dom Cobb, han er en person du tror på, men ikke alltid. Du kan forstå hva han føler og tenker gjennom filmen, men de andre er dessverre ikke like interessante som han, men det er Ok.
Det jeg syntes om filmen var at den var altfor krevende å følge med på. Det er ekstremt mange ting med filmen som blir forklart i filmen og hvis du ikke følger med når visse ting blir forklart, så kommer du egentlig ikke til å skjønne så mye av filmen. Med andre ord: Filmen krever høy konsentrasjon, så følg godt og nøye med for ellers så skjønner du ikke bæret!
En annen ting som jeg syntes var dumt var at når vi så at folk gikk inn i drømmer, så var det ikke sånne klisjè drømmer og mareritt der man kan fly og hvor du ser ting som ikke finnes. Det er isteden drømmer som ser ut som vanlig virkelighet. De har i det minste fått det til å se ut som overnaturlig, men jeg er litt skuffet.
Bottom Line: Hvis du er filmelsker, så kan denne filmen være noe for deg, men hvis du ikke er det, så vil du få hodepine fordi man må følge godt med å ender opp med å slite ut konsentrasjonen og hodet. Spesialeffektene var heller ikke så kjempe imponerende. Føles ut som noe jeg har sett før med andre ord. Ellers er filmen grei nok.
Karakter: 6/10 (God/Ok eller Ok/God).
lørdag 7. august 2010
Friday the 13th (Originalen).
Alle kjenner sikkert igjen til slasher-film morderen Jason, men visste du at i den første filmen så var det ikke Jason som var morderen, men moren hans? Hvis du ikke visste det så skal jeg derfor anmelde filmen fordi 1). du får mer greie på den første filmen og hvordan alt startet, og 2). fordi det er min 13. anmeldelse (ironisk ikke sant?). Filmen er fra 1980.
Backstory: For et par år siden i Camp Crystal Lake så druknet det en gutt ved navn Jason Voorhees. Siden Jason er sønn av Pamela Voorhees så søker hun hevn på Camplederne fordi ingen passet på han mens han badet (she blames them to be more concrete).
Plott: Men i nåtiden (1980 altså) så drar et par nye ungdommer og campledere opp til Crystal Lake for å tilbringe sommeren der. Men etter en stund så finner de ut at noen er på jakt etter dem og dreper dem 1 etter 1. Mer enn dette kommer jeg ikke til å spolere.
Dette er forresten en av de første filmene Kevin Bacon var med i og han er ikke så dårlig skuespiller i denne filmen. De andre er også flinke, men husker ikke hva alle heter.
Filmen er veldig god, men jeg synes ikke filmen er en 10/10 fordi Jason ikke er med, men det har jeg skjønt for lenge siden og akseptert. Filmen er litt treg til å begynne med, men det er litt etter begynnelsen av filmen jeg føler at filmen har begynt skikkelig og en annen grunn til at jeg ikke kommer til å gi filmen 10/10 er fordi det er ikke så mye skummelt eller så mye spenning i denne filmen. Jeg regner med at noen av de andre oppfølgerne er bedre enn denne, men det gjelder å huske på at uten denne filmen, så ville verken Jason eller Friday the 13th filmene eksistert.
Bottom Line: Litt lite spenning og skremming, men ellers veldig god. Filmen får en "God" (8/10).
tirsdag 3. august 2010
Hook.
Hvis dere lesere lurer på det så har jeg hatt sommerferie, uten tilgang til PC, så det er derfor jeg ikke har kunnet komme med et innlegg i Juli, men jeg skal gjøre det godt igjen ved å anmelde en film jeg så fra sommerferien. Dette er min anmeldelse av "Hook." "Hook" er for det meste en film som enten har blitt godt likt eller godt hatet av folk (har jeg hørt om på nettet et sted), men jeg personlig synes "Hook" er en god film. Innen du har lest min anmeldelse av "Hook" så vet du nok hvorfor. Filmen er fra 1991 og det kan være at jeg gir bort noen spoilers under denne anmeldelsen.
Filmen er på en måte en oppfølger til historien om Peter Pan, men i denne filmen så får vi se hvordan Peter Pan lever livet som voksen og det faktum at han lenger ikke husker at han har vært og bod i Drømmeland. Grunnen til at han ikke lenger husker det er fordi han har fått kone og barn og en stressende jobb. Det er interessant å få se hvordan en kjent figur som Peter Pan ville blitt hvis han hadde vært voksen og hvordan han hadde oppført seg.
Plott: En kveld under en sermoni for Wendys nye barnehjem (Wendy er forresten en venn av Peter Pan som i denne filmen er gammel, og er spilt av Maggie Smith) blir plutselig barna til Peter Pan kidnappet av Kaptein Krok (Captain Hook på engelsk) fordi han ønsker hevn over Peter Pan etter at han sist gang ble slått av ham som tennåring. Peter Pan blir ført tilbake til Drømmeland av Tingeling (Julia Roberts) som samtidig prøver å få ham til å huske at han var Peter Pan og at han egentlig ikke heter Peter Banning (Det er det Peter Pan kaller seg for først i filmen). Når Peter møter Krok for første gang i filmen så tror ikke Krok at Peter snakker sant om at han er Peter Pan, men det blir forandret når Krok og Tingeling inngår en avtale om at hvis hun greier a få Peter Pan tilå huske hvem han var og trene ham opp innen 3 dager, så skal Krok få den store kampen mot Peter Pan (Krok på starten forteller at han ønsker en krig mot Peter Pan etter at han ble nesten drept av krokodillen som første gang spiste opp armen hans, og som andre gang prøvde å spise opp Krok).
Resten av filmen handler om å få Peter "Banning" Pan til å huske sin barndom og bekjempe sin nemesis Kaptein Krok. Jeg skal ellers ikke røpe så mye mer for deg.
Peter Pan er spilt av Robin Williams som får til å spille Peter Pan som voksen veldig troverdig. Han prøver gjennom hele filmen å oppføre seg som om han ikke tror på Drømmeland eller alt som er der, men gjennom filmen så kommer hans minner tilbake. Du føler virkelig at han har glemt det meste og at han ikke vil oppføre seg så barnslig mer. Han får så klart sin hukommelse tilbake og oppfører seg barnslig igjen, men han får til den rollen også. Kaptein Krok som er spilt av Dustin Hoffmann synes jeg er den beste skuespilleren i filmen. Han oppfører seg ganske slesk og smiler sleipt veldig ofte og jeg synes han oppfører seg på så lik måte som Kaptein Krok gjorde i Disney filmen "Peter Pan" at jeg nærmest vil si at Dustin Hoffman er Kaptein Krok, på samme måte som Arnold Schwarzenegger er Terminatoren.
Det er det som er bra med filmen, men resten er nedoverbakke. Som jeg har skrevet så er skuespillerne flinke, men ikke alle. Jeg synes f.eks. at noen av barna som spiller "The Lost Kids" ikke er fullt så gode skuespillere, jeg synes også barna til Peter Pan er litt for klisjè aktige og når det gjelder Julia Roberts, så er det ikke det at hun er dårlig skuespiller i denne filmen, men jeg syntes hun ikke spilte som den Tingeling jeg kjenner.
Det jeg vet er at Tingeling er en snill fe, men hun kunne bli fort sur og veldig sjalu når noen andre jenter prøvde seg på Peter. Hun var jo også slik at hun prøvde å få Wendy drept, husker du? Her så spiller Julia Roberts altfor "American-Sweetheartish"
Jeg likte også ikke slutten eller når det nærmet seg slutten av filmen, men det skal jeg ikke røpe for deg som kanskje ikke har sett filmen.
Bottom line: Jeg syntes begynnelsen og midtdelen av filmen var det som var det beste med filmen. Det er først når Peter skal kjempe mot krok jeg føler at filmen blir litt småteit. Sangene er ikke fullt så gode i filmen, men humoren er grei. Noen skuespillere er dårlige i filmen, men Peter Pan og Hook synes jeg er de beste i filmen (også Smisk, spilt av Bob Hoskins). Filmens plott er enkel å følge med på enn plottet til "Inception"(den filmen fikk jeg hodepine av å se) og hvis du ikke har sett denne filmen ennå, så sjekk den ut fordi den er ganske god og underholdene. PS: du kan sikkert finne filmen på Play.com eller no'.
Jeg gir filmen "God" (7/10).
Abonner på:
Innlegg (Atom)