søndag 24. oktober 2010

Halloween-A-Thon del 5: Fright Night.




Fright Night er en film fra 1985 som ikke inneholder mange kjente skuespillere. Filmen er en slags parodi på vampyrer, men som jeg synes ikke er så bra gjennomført. Jeg kan si så mye at siste del av Halloween-A-Thon kommer enten 30/31 oktober.

Filmen handler om en gutt ved navn Charley Brewster, som mistenker at naboen hans er en vampyr (av noen grunner som man ser gjennom øynene hans). Han prøver å overbevise folk om at naboen er vampyr, men ingen tror han, ikke engang vennene hans Amy og "Evil" Ed. Han ser også på et TV-show som heter "Fright Night" som har "vampyr-jegeren" Peter Vincent som programlederen. Jeg er ikke sikker på at Fright Night er et ekte show, men uansett så prøver Charley å få Peter Vincent til å hjelpe, men han tror så klart at han er sprø.

Ikke så rart fordi selv om Charley er hovedpersonen i filmen, så synes jeg han ikke overbeviser vennene sine eller Vincent godt nok om at naboen er vampyr. Han tar for eksempel ikke et bilde av det han ser eller filmer det. Isteden oppfører han seg som en gærning når han forteller det han har sett. Han burde med andre ord komme med noen ordentlige bevis isteden for å si "NABOEN MIN ER VAMPYR! JEG SÅ DET MED MINE EGNE ØYNE! JEG ER 100% SIKKER PÅ DET!"
Men det er ikke bare Charley som er problemet. Vennene hans og Vincent synes jeg ikke gjør en god jobb med skuespillet. "Evil" Ed for eksempel oppfører seg som en sinnsyk tulling i filmen. Han sier dumme ting hele tiden, han spiller over the top og man føler ikke sympati for det han gjør i filmen. Amy er den figuren i filmen som spiller klisjé kjæresten og Vincent oppfører seg som en britisk, femini pyse.

Den eneste figuren jeg likte i filmen, og som ikke spilte dårlig var naboen (vampyren Jerry Dandrige). Det som gjorde han interessant var at han oppførte seg som om han ikke visste noe om vampyrer, han fikk folk til å tro at han var en vanlig person. Han var overbevisende, oppførte seg ikke som en vanlig vampyr som Dracula og som virkelig fikk Charley til å høres ut som en gærning (spesielt i den scenen der Charley har med seg en politibetjent med inn til Jerry's hus hvor han prøver desperat å få politiet til å tro han).

Jeg vil si at plottet i filmen var interessant, men plottet høres ut som en idé til en film som kunne vært en episode av et skrekk TV-show (som "Tales from the Crypt") og ikke til en film som varte i ca. 100 minutter. Det jeg mener er at tidlig i filmen (ca. 30 min. inni filmen) så får Charley en gylden sjanse til å drepe Jerry når han har rett våpen og når Jerry står ved siden av han, men han var dum nok til å ikke drepe Jerry i tide og lot ham slippe unna slik at filmen ble bare enda lenger og verre.
For å holde det kort og godt så likte jeg ikke begynnelsen eller midtdelen av filmen, men sluttdelen var hvor ting ble virkelig bra fordi her var det mer action og mer fart i filmen. Coveret til filmen vil jeg si så bra ut, og Amy var bedre og kulere som vampyr, men ellers er ikke filmen bra, men dårlig (men husk: det er etter min mening).

Bottom Line: Skal jeg summere filmen kort å godt har jeg bare dette å si: Dårlig skuespill, spesialeffekter som så billige og dårlige ut, figurer som ikke var interessante (bortsett fra 1), for lang spilletid på filmen og for lite skrekk (filmen er faktisk ikke skummel).
Jeg likte ikke filmen pga det som er nevnt, men den er ikke verdens dårligste heller.
Karakter: 3,5/10

2 kommentarer:

  1. Et godt bilde på hva filmen gjorde med skuespillerne: Etter denne filmen gikk Stephen Geoffreys (Han som spilte Evil Ed) over til å spille i gay porno.

    SvarSlett
  2. Dette var nærmest slakt, men jeg er helt enig med deg. Hele filmen virket konstruert, og det er nesten trist å tenke på at Chris Sarandon (Jerry Dandrige) en gang spilte i den utrolig gode filmen Dog Day Afternoon. Jeg ga litt høyere karakter, og det skyldes nok at jeg syns noen av effektene var bra. Så gode effekter var ikke vanlig på 80-tallet, selv om noen av dem virker utdaterte nå. Takk for nok en fin anmeldelse!

    SvarSlett